Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Nye Audi A8 - en teknologibombe uten like

Publisert 24.november 2017

Et mål Audi har er å alltid holde forspranget, og det målet har de i høy grad nådd med den nye Audi A8.

Med denne bilen lanserer Audi et nytt designspråk, et nytt betjeningskonsept og et helt nytt kvalitetsnivå. Den nye Audi A8 definerer luksusklassens fremtid. A8 har en kupélignende og muskuløs silhuett med proporsjoner som fremhever for- og bakhjulene, et tydelig tegn på bilens quattro-gener.

Automatisert kjøring

A8 blir ledende blant serieproduserte modeller når det kommer til automatisert kjøring. Fra 2018 vil Audi gradvis sette i produksjon pilotfunksjoner som for eksempel Audi AI remote parking pilot og Audi AI remote garage pilot og traffic jam pilot.

Audi AI traffic jam pilot tar ansvar for kjøring i langsom trafikk opptil 60 km/t på motorveier og motorveier hvor det er fysiske skiller mellom kjøreretningene. Systemet aktiveres med AI-knappen på midtkonsollen, og styrer start, akselerasjon, styring og bremser. Dette kan gjøre det mulig for fører å ikke lenger overvåke kjøringen til enhver tid. Man kan ta hånden av rattet permanent og, avhengig av nasjonale lover, fokusere på annen aktivitet. Så snart systemet når sine grenser, ber det sjåføren om å gjenoppta kontroll over kjøringen.

 front a8

Parkerer bilen for deg

Med Audi AI remote parking pilot og Audi AI remote garage pilot kan nye Audi A8 kjøre inn og ut av parkeringsplassen eller garasjen. Føreren har ansvar for å overvåke, men kan gjøre dette uten å sitte i bilen. Systemet styrer du enkelt fra smarttelefonen og myAudi-appen.

Helt nytt infotainment-system

Innvending vil en 10,1 tommers berøringsskjerm erstatte tidligere løsninger og knapper. Kombinasjonen av akustisk og taktil tilbakemelding gjør det nye MMI-berøringsløsningen intuitiv og rask å bruke. Føreren kan også aktivere en rekke funksjoner i bilen ved hjelp av en ny og avansert form for talestyring.

interior a8

Komfort utenom det vanlige

Med sitt nyutviklede aktive understell gir nye Audi A8 en komfort utenom det vanlige. Takket være et frontkamera oppdager bilen tidlig hull og humper i veien, og justerer understellet for å motvirke støt. Nesten alle vibrasjoner vil bli eliminert takket være denne teknologien, som er meget godt tilpasset norske veier.

comfort a8

Kommer også som ladbar hybrid

Den nye A8 produseres i Neckarsulm og blir tilgjengelig til høsten med to kraftige og nyutviklede V6 turbomotorer: en 3,0 TDI og en 3,0 TFSI. Dieselmotoren yter 286 hk, og bensinmotoren 340 hk. Flere alternativer kommer i løpet av kort tid. Alle motoralternativene utstyres med et mildhybrid-system, som reduserer drivstofforbruk. Audi A8 L vil i tillegg bli tilgjengelig som ladbar hybrid på et senere tidspunkt.