Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Slik skifter du hjul på bilen din

Å skifte hjul på bilen er ikke så vanskelig. Her kan du lese hvordan du enkelt gjør dette trinn for trinn.

Du trenger:

Biljekk, hjulkryss eller eventuelt latmansarm.
NB: Vi anbefaler at du kjøper inn dette seperat, så ligger verktøysettet i bilen din klart om noe skulle skje, skulle du glemme å legge det tilbake.

Før du setter i gang

Sjekk mønsterdybde på dekkene dine før du monterer de på bilen. Minimum lovlig mønsterdybde på vinterdekk er 3 mm, og minimum på sommderkk er 1.6 mm. Her kan du se nyttig informasjon fra NAF om dekk.

Plasser ut dekkene rundt bilen for hvilke dekk som skal være hvor. Å merke dekkene for hvor de sitter på bilen kan være greit og spare deg litt tid. Sjekk dekkets rulleretting (enkelte dekk har markering/pil for rulleretning).
Pass på at dekkene er skadefri. Skader kan være skruer/spiker i dekket, bobler i gummien og dette må utbedres før du monterer de på.

hjulskift

Ta av og på hjul

Når bilen er jekket opp, skru av hjulboltene og ta av hjulet. Sett på det nye hjulet. Skru inn hjulboltene for hånd til du kjenner at de har fått feste (OBS: et tips er å kryssdra boltene. Eks: 1,3,5,2,4 - se bilde under). Bruk så hjulvinne til å stramme hjulboltene helt inntil. Ikke bruk makt, mens bilen står på jekken. Jekk ned bilen, og stram godt, men ikke stram for hardt, da kan du skade gjenger eller felg. Det kan være lurt å bruke en momentstav slik at man strammer hjulboltene med riktig kraft (120 Nm)
bolter

Sjekk lufttrykket

Når du har fått på plass alle dekkene, må du sjekke lufttrykket. Dette kan gjøres på de fleste bensinstasjoner. Om du har originaldekk vil dekktrykk som regel stå i endten tanklokket eller i innsteget på døren. Om ikke, sjekk instruksjonsboken. På nyere biler må du resette dekktrykk-sensorene, sjekk instruksjonsboken eller kontakt oss for hjelp.

Om du ønsker assistanse, eller har spørsmål, kan du kontakte vårt dekkhotel. Her kan du lagre dekkene dine trygt, og vi kan gjøre jobben for deg. Sjekk ut mer her!